![]() |
Galatasaray Üniversitesi'nde Rektörlük Seçimi
okundu Galatasaray üniversitesi'nde yapılacak rektörlük seçiminde Prof. Bayraktar, Prof. İnsel ve Prof. Tolga yarışacak. 140 üye oy kullanacak. Galatasaray üniversitesi'ni (GSü), yeni rektör seçimi heyecanı sardı. Galatasaray üniversitesi'nde yarın yapılacak rektörlük seçiminde Prof. Dr. Köksal Bayraktar, Prof. Dr. Ahmet İnsel ve Prof. Dr. Ethem Tolga yarışacak. Yaklaşık 140 öğretim üyesi, Prof. Dr. Duygun Yarsuvat'tan boşalacak rektörlük koltuğu için oy kullanacak.Mektup gönderdiler Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Köksal Bayraktar, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ahmet İnsel ve Mühendislik ve Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ethem Tolga'nın adaylığını açıkladığı rektörlük seçiminde, yalnızca yardımcı doçent ve üzerindeki unvanlara sahip öğretim üyeleri oy kullanabilecek. Seçim çalışmaları süresince, öğretim üyeleriyle toplantılar yapan adaylar, üyelere projelerini anlattıkları birer mektup gönderdi.Programlar açıklandı Rektörlük seçimine katılan adaylar şöyle konuştu: -Köksal Bayraktar: Kampus içinde büyük problemler var. İlerlemek için öğrencilerle, öğretim üyeleriyle hatta yönetimle birlikte hareket etmek zorundayız. Katılımcı yönetim diye buna denir. - Ahmet İnsel: çalışma ve sosyal yaşamla ilgili konular, oluşturulacak çalışma ve Sosyal Yaşam Komisyonu'nda tartışılacak. üniversiteye girememiş insanların da üniversitedeki öğrenim faaliyetlerinden yararlanması için eğitim merkezi kurulmalı. - Ethem Tolga: öğrencilerin kendi konularıyla ilgili karar alma süreçlerine katılmaları gerekiyor. öğrenci temsilcileri de üniversite yönetim kurullarına davet edilebilir.kaynak:egitim gazetesi |