![]() |
Afyon İli Kültürel Özellikleri
Afyonun Kültürel Özellikleri
Afyonun Kültürel Değerleri Afyonun Kültürel Önemliliği Olan Özellikleri Alışveriş Merkez : Kaymak, Lokum, Sucuk ürünleri, Bayat: Kök Boyalı Kilimleri, Dazkırı: İpek Halısı. İscehisar: Mermer biblolar,santranç takımları. Sandıklı: Bakır süs eşyaları, kızılcık reçeli, patatesli ev ekmeği. Emirdağ: Koyun yoğurdu.(İlkbahar,yaz mevsimlerinde). Şuhut: Patates. Sultandağı:Napolyon kirazı ve vişne (Haziran-Temmuz) Yapmadan Dönme *Afyon Kaplıcalarının şifalı sularına girmeden *Gazlıgölden Meşhur Afyon Maden Suyundan içmeden *Sandıklı Hüdai Kaplıcalarında Çamur Banyosuna girmeden *İhsaniye/Ayazin(Metropolis) bölgesi, Sandıklı Akdağ –Tokalı Kanyonu, İscehisar’daki Peri Bacalarını, Afyon Arkeoloji Müzesini, Ulu Camii, İmaret Camii, Afyon Kalesini görmeden *Kaymaklı Ekmek Kadayıfı tatlısını,Afyon’un yöresel yemeklerini,ağzıaçık böreğini,patateslive mercimekli bükmesini yemeden *Meşhur Afyon’un kaymaklı şekerinden ve lokumundan almadan dönmeyin... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.