![]() |
Haşhaşlı Çörek
http://img80.yukle.tc/thumbs/98341.jpg
Malzemeler; Hamur için: 1 kilogram un 1 tatlı kaşığı tuz 1 küp yaş maya Ilık su İçi için: 1 su bardağı ezilmiş haşhaş 2 fincan* pekmez 1 fincan zeytinyağı 3 tatlı kaşığı şeker Üstü için: Zeytinyağı yoğurt * türk kahvesi fincanı Yapılışı: Hamur malzemelerine ılık su eklenip kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurulur. Sonra hamurun üstü kapatılıp kabarması için bekletilir. İç malzemelerin hepsi karıştırılır. Hamur kabardıktan sonra yağlanmış ellerle hamur yuvarlak olarak açılır ve içine haşhaşlı malzemeden bolca sürülür. Hamur rulo yapılır ve bıçakla yuvarlak yuvarlak kesilir. Üstüne yağ ve yoğurt karışımı sürülüp fırına verilir. 200 derece fırında 10 dakika,sonra da 180 derece fırında 20 dakika kadar üzerleri kızarana kadar pişirilir. |
Cevap : Haşhaşlı Çörek
ay ay ay bayılırım haşhaşlıya saol rahatsıızZz bizim burda çok yapılır buu bende bayılırııımmm :57:
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.