ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Ekşili Kuru Dolma (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=33965)

Berna 12-18-2007 12:45 PM

Ekşili Kuru Dolma
 
Ekşili kuru dolma
http://cumaertesi.zaman.com.tr/image...1/10/dolma.jpg
Malzemeler:
*15'er adet kurutulmuş patlıcan ve biber dolması, (yıkanmış),
*250 gr kıyma,
*bir su bardağı pirinç,
*4 baş kuru soğan, (yemeklik şekilde doğranmış),
*yarım demet maydanoz,(doğranmış),
*bir yemek kaşığı salça,
*bir yemek kaşığı kuru nane,
*bir tatlı kaşığı karabiber,
*bir çay bardağından bir parmak az zeytinyağı,
*1,5 tatlı kaşığı tuz

***Ayrıca, bir buçuk yemek kaşığı limon tuzu, en son dolmaların üzerine dökülmek üzere

Hazırlanışı: Derin bir tencerede haşlama suyu kaynatın. Önce biberleri atın, bir iki taşım kaynamasını bekleyip süzgeçle alın. Sonra patlıcanları atın. 5 dakika kaynatıp süzgeçle alın. Diğer tarafta bütün dolma iç malzemesini karıştırın. Sırayla patlıcan ve biberlerin içini yeterli miktarda doldurun (bir parmak boşluk kalacak şekilde). Ağızlarını birleştirip yan yana dizin. Bütün dolmalara aynı işlemi uyguladıktan sonra üzerine limon tuzunu serpin. Dolmaların üzerini bir tabakla kapatıp yüze yüz gelecek şekilde kaynamış su ekleyip pirinçler pişene kadar pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın. Limon tuzu yerine sumak ekşisi de kullanabilirsiniz.

AFİYET OLSUN...


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.