ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yazılım & Donanım (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=247)
-   -   Universal Abit'den Hdmi Çıkışlı Anakart; İl-80Mv (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=339135)

Prof. Dr. Sinsi 07-28-2012 08:53 AM

Universal Abit'den Hdmi Çıkışlı Anakart; İl-80Mv
 

Universal ABIT (eski ismiyle ABIT), dünyanın ilk yerleşik HDMI çıkışına sahip anakartı olan
IL-80MV'nın ön tanıtımını geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdi. Anakartta kuzey köprüsü olarak kullanılan Intel
945GT'ye güney köprüsü olarak
ICH7m-DHeşlik etmekte.
Masa üstü sistemlerden daha çok HTPC'lere yönelik üretilen anakart


Soket 479 Core Duo ve Core 2 Duo (diz üstü versiyonu) işlemcileri desteklemekte.
IL-80MV'de 2 PCI, 1 adet PCIe 1x genişleme slotu bulunuyor. PCIe x16 genişleme slotu bulunmayan anakartta, HTPC'ler hedeflendiğinden yerleşik ekran kartı çözmüyle yetinilmiş.

Realtek HDA yerleşik ses çözüm ile gelen anakart üzerinde optik ses çıkışlarıda bulunuyor. Basına dağıtılan resimlerinde kuzey köprüsü soğutması için herhangi bir çözüm görünmeyen IL-80MV'in satışa sunulacak versiyonunda Universal ABIT'in fansız OTES soğutma teknolojisini kullanması bekleniyor. Anakart üzerinde HDMI çıkışı yanı sıra analog ekran çıkışıda bulunmakta.
HDMI desteği için


Silicon Image'in SiL1390 yongasından yararlanan anakart, yonganın HDCP desteği ile şimdiden Vista'ya hazır duruma geliyor.





Dijital içeriğin korunmasını amaçlayan HDCP'yi sadece anakartın destekliyor olması yetmemekte. Görüntünün aktarılacağı ekranında (HDTV, LCD ekran) HDCP standartlarına uyuyor olması gerekiyor. SiL1390 yongası HDCP desteği yanında Intel'in SVDO (


Serial Digital Video Out) standartınada destek vermekte.
Universal ABIT, Haziran ayının ortalarında raflarda yerini alması planlanan anakartın fiyatı hakkında bir bilgi açıklamamış durumda. Yüksek performanslı ve düşük enerji tüketen Core Duo ve Core 2 Duo (diz üstü versiyonu) işlemciler ile sessiz, serin ve hızlı HTPC'ler oluşturulabilmesine olanak verecek anakartın, S-Video veya komposit analog video çıkışlarının bulunmuyor. Bu üreticilerin ucuzlayan HDTV fiyatları ile birlikte eski tip televizyonları listeden çıkarttıklarının da bir göstergesi.

[b]
Kaynak: Donanımhaber


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.