ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yazılım & Donanım (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=247)
-   -   Asus R1f: Çevir, Döndür, Değiştir (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=338307)

Prof. Dr. Sinsi 07-28-2012 11:11 AM

Asus R1f: Çevir, Döndür, Değiştir
 

Asus R1F: Çevir, Döndür, DeğiştirBundan iki yıl önce bir tablet PC de bu kadar fazla işlemci gücü olacağı söylenseydi, bugünlerin çok daha geç geleceğini düşünüyor olurduk.Ancak rekabet, mobil işlemci pazarında da ilerlemeleri hızlandırmış durumda. Ve bugün, 1,9 kilogram ağırlığındaki bir tablet PC de çift çekirdekli ve performanslı bir işlemcinin barınabileceğini söylemek mümkün olmayabilirdi. Ancak ASUS R1F, bu özelliklerin tümünü, dönebilir 13,3 inç lik bir ekran ile birleştirmiş durumda.

Kullanılmış olan parmak izi okuyucu ile fazladan güvenlik sağlanmış. R1 Tablet PC de bulunan parmak izi tarayıcısı sayesinde bilgisayarınızı sizden başkası açamıyor. Bu sayede kişisel veriler korunabiliyor. R1F te, bilgisayar çalışırken bile pil değiştirmek mümkün olabiliyor. Bu durum için ASUS mühendisleri, var olan ek bir pil ya da güç kaynağından yardım almışlar. Kasa sağlamlaştırılmış ve ayrıca pek çok kullanışlı kısa yol tuşu eklenmiş. Bu tuşların eklenmesi ile beraber son derece verimli bir tablet PC modeli ortaya çıkmış. 1,98 kg lık ağırlığı, 13,3 inç lik geniş ekranlı dönme mekanizması hesaba katılınca son derece hafif ve kullanışlı bir ürün olduğunu söylemek mümkün.

Standart olarak 1 GB bellekle gelen R1F, 1,83 GHz de çalışan bir Centrino Duo Mobile işlemci kullanıyor. Tümleşik grafik kartı (Intel i945GM) yeni nesil oyunları uçurmuyor olsa da güncel uygulamaların tümünü destekliyor. Bu sayede en kolay şekilde güncel yazılımları da destekleyen bir grafik kartı da sunulmuş oluyor.

Kolay not almak ve daha da ötesi hızlıca verilerinizi ayak üstü bile okumak istiyorsanız, o takdirde Tablet PC, yerinde bir tercih olacaktır. Tablet PC ler için yararlanabileceğiniz diğer bir kullanım alanı da; ürünlerle tasarım yapma imkanı ve resim/mimari çizim/mühendislik çizimleri gibi işlerin son derece kolay yapılması.

Ağırlık:
1.98 kg.




Ebatlar:
395 x 286 x 31cm




İşlemci:
Intel Core 2 Duo Processor 2.0 GHz T7200




Bellek:
1 GB 667 MHZ DDR2 RAM
Sabit Disk:
100 GB 5400 RPM
SATA




Ekran Kartı:
Intel i945GM 128 MB Ekran Kartı




Optik Sürücü:
8x DVD - MULTI
Bluetooth:
Var (2.0)




Wireless Desteği:
Var (802.11 a/b/g)




Yerleşik Kamera:
Var




Ekran:
13.3 inç Parlak-Antiglare ekran




Parmak İzi Tanıma:
Var



Artılar:
Sağlam Kasa Tasarımı
Çok başarılı ekran
Yüksek çözünürlük ve geniş ekran avantajı
6 hücreli Li-Ion pille 4 saate varan çalışma süresi

Eksiler:
Yok


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.