![]() |
Yöresel Yemek Tarifleri - Tutmaç
Yöresel Yemek Tarifleri - Tutmaç TUTMAÇ Malzemesi : 2 adet yumurta 2 su bardağı un İnce irmik Süzme yoğurt Yağ et havuç Kereviz soğan Yapılışı : Yağ tavada eritilir. Yağ kızınca etler katılıp sote edilir. Havuç kereviz ve soğan ilave edilerek üzerine su katılıp etler iyice pişirilir. Suyu süzülür. Tavadaki havuç kereviz ve soğan alınıp yoğurt hazırlanıp bekletilir.Bir tencereye tuzlu su konulup tutmaçlar hafif haşlanır.Tutmaçlar tabaklara koyulup kızgın yağ üzerinde gezdirilir.Önceden yapılan sos üzerine dökülür. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.