ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Yöresel Yemekler-Uluk Katmeri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=336800)

Prof. Dr. Sinsi 07-28-2012 12:00 PM

Yöresel Yemekler-Uluk Katmeri
 



Yöresel Yemekler-Uluk Katmeri
malzemelerrrr
  • 2.5 s u b.un
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı k.tuz
  • alabildiği kadar su
İç harcı için:
  • 200 kıyma
  • 2 soğan
  • 2 çorba k.salça
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 çorba k.tereyağı
  • sıvıyağ
  • tuz,karabiber
hazırlanışıı:

Karıştırma kabına unu alın. Üzerine yumurtayı ve tuzu alarak alabildiği kadar su ekleyin. Koyu ayran kıvamına gelene kadar karıştırın. Kıvamını bulunca krep gibi tavaya dökerek bu hamurdan ortalama 10 katmer pişirin.
İç harcı için soğanları ince doğrayarak tereyağında kavurun. Biraz kavrulduktan sonra üzerine kıymayı da ekleyerek kavurun. Kıyma biraz kavrulunca üzerine salçayı da ekleyerek kavurun.
Katmerler ve iç harç hazır olunca servis tabağına bir kat katmer bir kat iç harç olmak suretiyle bütün hamurlar ve iç harç dizilir.Katmerleri dilimledikten sonra dilerseniz üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapabilirsiniz. İzmir yöresinde ise yazın yanında minik doğranmış karpuz ile servis yapılır


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.