![]() |
Yöresel Yemek Tarifleri - Hamurlu Mercimek Çorbası
Yöresel Yemek Tarifleri - Hamurlu Mercimek çorbası HAMURLU MERCİMEK ÇORBASI (Sivas) 1 kase yeşil mercimek Yarım paket erişte 1 tatlı kaşığı tuz 1 adet kuru soğan 1 çay kaşığı nane 1 çay kaşığı kırmızıbiber Yarım çorba kaşığı tereyağı Bir kase yeşil mercimeği ayıklayıp yıkadıktan sonra 10 su bardağı suyla haşlayın. Tuz ilave edin. îyice yumuşadıktan sonra içine erişteleri atın. Erişteler yumuşadığında tencereyi ocaktan alın. Bir tavaya tereyağını koyun. Bir adet kuru soğanı yemeklik doğrayın. Soğanlar pembeleşene dek karıştırarak yağda kavurun. İçine nane ve kırmızıbiber atın. Servis yapmadan önce hazırladığınız bu yağı çorbanın üzerine dökerek sıcak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.