![]() |
Yöresel Yemek Tarifleri - Adana Kebabı
Yöresel Yemek Tarifleri - Adana Kebabı ADANA KEBABI Malzemeler: (500 gr) Kıyma 1 Ortaboy Soğan 4 Ortaboy Domates 1 Demet Maydanoz 1 çay kaşığı pulbiber 1 çay kaşığı acı toz biber 1 çay kaşığı kimyon 8 adet uzun çarliston biber Istenilen miktarda pide ve yassi şiş lazim olacak. Yapılışı: Kıymayı bir kaba koyun Soğanı soyduktan sonra ince ince dilimleyip kıyma toz acı biber pulbiber kimyon ve tuz ile beraber yoğrup 10 dakika dinlendirin.Izgarayı önceden yakarak hazırlayın.Şişleri yağladıktan sonra kıymayı 8 veya 10 porsiyona bölüp her birini uzunlamasına sucuk gibi şişlere dizerek ızgara edin.Yikanmis Domatesleri ve biberleri temizleyip ikiye bolun ızgaranın kenarlarına dizin.Bir yandanda pideleride kızartın. Kebapları maydanoz ile pide içinde servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.