![]() |
Yöresel Yemek Tarifleri - Uludağ Tatlısı
Yöresel yemek tarifleri - Uludağ Tatlısı Uludağ Tatlısı MALZEMELER 1 kg. kestane 750 gr. tozseker 8 adet yumurta 50 gr. Antep fistigi 50 gr. meyve sekerlemesi 2 çorba kasigi un 1 paket vanilya YAPILIŞ TARİFİ Kestaneyi yikayip dis kabuklarini soyunuz. Kabuklari soyulan kestaneyi bol suyla atese koyunuz. Iç kabuklari soyulmaya baslayinca atesten aliniz. Iç kabuklarini da soyup tekrar üzerini örtecek kadar suyla atese koyunuz. 1 fincan suyu kalinca kestaneler de yumusayinca 500 gr. sekeri üzerine dökünüz. Sekerle beraber suyunu çekinceye kadar kaynatiniz. Suyunu çekince alip vanilya koyup sogutunuz. 3 yumurta 3 çorba kasigi seker 3 çorba kasigi undan yuvarlak kaliba dökülecek bir kek hazirlayiniz. Kek hazirlaninca yuvarlak bir servis tabagina koyunuz. Kekin üzerine kestaneleri seyrek telli elek veya kalburdan geçirerek pandispanyanin üzerine dag sekli veriniz. 250 gr. seker ve 5 yumurta akindan krem santi taklidi hazirlayiniz. Krem santi taklidini torbaya koyup kestanelerin üzerini tamamen kremle kapatiniz. Krem donunca üzerini fistik meyve sekerlemesi ile zevkinize göre süsleyiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.