![]() |
Yöresel Yemek Tarifleri - Sarma İçi
Yöresel Yemek Tarifleri - Sarma Içi SARMA İÇİ Malzemesi : Bir miktar ince bulgur Bir baş kuru soğan Yarım kilo kadar domates Bir demet maydanoz Yeşil soğan 15 çorba kaşığı salça 1 su bardağı yağ Yeterince tuz Yapılışı : Bir baş soğan halka halka doğranır.Bir su bardağı yağ ile bir süre kavrulur. Daha sonra salça ve küp küp doğranmış domates ilave edilir. Bir sürede bunlar kavrulur. Sonra tuz ve biber eklenir. Bu işlemler bittikten sonra bu malzemelere göre bulgurun miktarına göre su ilave edilir. Su kaynamaya bırakılır. Su kaynadıktan sonra bir kabın içindeki bulgura kaynamış olan su ilave edilir. Bulgur suyu çektikten sonra üzerine önceden doğranmış yeşil soğan ve maydanoz eklenip karıştırılır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.