ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Baharatlı Piliç Tarifi - Baharatlı Piliç Nasıl Yapılır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=336313)

Prof. Dr. Sinsi 07-28-2012 11:56 AM

Baharatlı Piliç Tarifi - Baharatlı Piliç Nasıl Yapılır
 



Baharatlı Piliç Tarifi - Baharatlı Piliç Nasıl Yapılır
Baharatlı Piliç Tarifi - Baharatlı Piliç Nasıl Yapılır - Baharatlı Piliç Malzemeleri




Baharatlı Piliç



Malzemeler


* 6 Adet Tavuk Göğsü

* 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı

* 1 Diş Bütün Sarımsak

* 1 Tatlı Kaşığı Zencefil

* 2 Yemek Kaşığı Limon Suyu

* 1 Tatlı Kaşığı Kimyon

* 1 Tatlı Kaşığı Zerdeçal

* 1 Tatlı Kaşığı Kişniş

* 1 Tatlı Kaşığı Köri

* 1 Tatlı Kaşığı Pul Biber

* 1/2 Su Bardağı Yoğurt

* 2 Yemek Kaşığı Domates Salçası

* 2 Yemek Kaşığı Bal

* Tuz

* Karabiber

*

* Süre: 20-40 Dk.

* 6-8 Kisilik

* Mutfak: Türk



Hazırlanışı

Tavuk göğüslerini ortadan ikiye kesiniz. Üzerini bir bıçak ucu ile çiziniz. Harcı için; sarımsak hariç tüm malzemeleri bir kasede karıştırınız. Tavukları harca bulayınız ve buzdolabında 1 saat dinlendiriniz. Zeytinyağını ve sarımsakları bir tavada kızdırınız. Marinatta beklettiğiniz gğüs etlerinin her iki tarafını da kızmış olan sarımsaklı zeytinyağında pişirip , sıcak olarak servis yapabilirsiniz.


Afiyet Olsun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.