| Prof. Dr. Sinsi |
07-28-2012 12:01 PM |
Yemek Tarifleri Fırında Köfteli Bezelye Yemeği
Yemek Tarifleri Fırında Köfteli Bezelye Yemeği
Fırında yapılan köfteli yemekler genelde köfteler kızartılarak yapılır. Bu yemekte köfteler çiğden konulup, kızarınca alt-üst edildiği için; kızartma lezzetinde ama çok hafif bir yemek oluyor.
Malzemeler- 6 - 7 adet patates
- 2 orta boy havuç
- 1/2 kg. iç bezelye
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
Köfte İçin- 1/2 kg. kıyma
- 2 dilim bayat ekmek içi
- 1 adet yumurta
- 2 - 3 diş sarımsak
- 1 adet soğan
- Bir tutam maydanoz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
Yapılışı[*]Köfte için gerekli olan malzemeleri yoğurun. 1 gün önceden yoğurduğunuz köfte her zaman daha lezzetli olur.[*]Patatesleri ve havuçları küp küp doğrayın. Yaklaşık 1/2 çay bardağı zeytinyağında havuçları kavurun. 5 - 10 dk. sonra patatesleri ekleyip onları da kavurun. Daha sonra da salçayı, tuzu, karabiberi ve bezelyeyi ilave edin. Üzerini geçecek kadar kaynar su ilave edin.[*]Sebzelerle hazırladığınız yemeği bir fırın tepsisine dökün.[*]Köfte hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak köfteleri top top hazırlayın. Fırın tepsisindeki yemeğin üzerine dizin. Fırına verin.[*]Köftelerin üzeri kızarınca köfteleri alt-üst edinFırın tepsisini alüminyum folyoyla kaplarsanız ya da hemen üzerindeki rafa başka bir fırın tepsisi koyarsanız köfteler kurumaz.
|