![]() |
Ramazan Tatlısı Tel Kadayıf
Ramazan Tatlısı Tel Kadayıf Tel Kadayıf *MALZEMELER* *1 kg yaş kadayıf *1 paket sanayağı *1 su bardağı sıvıyağ *kırılmış ceviz *ŞERBETİ* *10 bardak şeker *10 bardak su *yarım limon *YAPILIŞI* Kadayıfın şerbetini olsun kızarmasını olsun tutturması biraz zordur.Çok çabuk hamur olabilen bir tatlıdır.Ben bu tarifi,daha doğrusu tepsiye döşeme şeklini oktay ustadan öğrendim.Artık hep böyle yapıyorum.Çok harika kadayıf tatlım oluyor.Kadayıfı büyükçe bir tepsiye alıp üzerine erittiğimiz 1 paket sanayağını ve sıvıyağını döküp iyice tel tel ayırıyoruz.Sonra tepsiyi sanayağ ile yağlayıp üzerine 1/2 çay bardağı pekmezi döküp bütün tepsiye yayıyoruz.Üzerine kadayıfları iyice bastırarak döşüyoruz.Yarısını döşedikten sonra arasına bolca cevizini serpiyoruz.Ben ceviz kullandım isteyen fındık veya fıstıkta kullanabilir.Kalan kadayıfları tekrar bastırarak döşüyoruz.Önceden ısıttığımız fırında iyice kızartıyoruz.Sonra aynı tepsiden tekrar hazırlıyoruz.Yağlayıp pekmezliyoruz.Fırından çıkan kadayıfı ters çevirip aynı şekilde diğer yüzünüde pekmezle kızartıyoruz.Sonra fırından çıkan kadayıfa önceden kaynatıp soğuttuğumuz şerbetini döküyoruz.Kadayıfın ilk sıcaklığının çıkmasını bekliyoruz.Şerbetini dökünce üzerine hiçbirşey kapatmıyoruz yoksa hamur olur.1 gece dinlenen kadayıfımızı kaymakla servis yapıyoruz.... *AFİYET OLSUN* alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.