ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Karnabahar Kızartması Resimli Tarif (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=336060)

Prof. Dr. Sinsi 07-28-2012 11:39 AM

Karnabahar Kızartması Resimli Tarif
 



Karnabahar kızartması resimli tarif
Karnabahar kızartması
Karnabahar kızartması tarifi
Karnabahar kızartması nasıl yapılır

Ne güzel bir lezzettir bu... [img]/images/forumsinsimages/32/27-07-2012T04-02-055fe96d_forumsinsi.net_.jpg[/img]



Malzemeler

1 orta boy karnabahar
Yarım limonun suyu
Kızartmak için ayçiçeği yağı
Tuz, karabiber

Pane için:
1 su bardağı un 1 su bardağı galeta unu
2 yumurta 1 çorba kaşığı limon suyu
Yarım su bardağı maden suyu


Tarif


Karnabaharı temizleyip çiçeklerini ayırın ve bol suyla yıkayın. Tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ve limon suyu ilave edin. Karnabaharı beyaz köpükler çıkıncaya kadar haşlayın. Köpükler çıkınca kevgirle karnabaharları alın ve soğuk suya atın. Biraz durduktan sonra süzün.
Pane için un, yumurtalar, limon suyu ve maden suyunu bir kâseye alıp malzemeleri birbirine yedirene kadar karıştırın.
Karnabahar çiçeklerini önce hazırladığınız unlu karışıma sonra galeta ununa bulayın. Ayçiçeği yağını derin bir tavaya alıp ısıtın. Karnabaharları ilave edip çevirerek kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Servis tabağına alın.
Karnabaharların üzerini dilerseniz sade olarak maydanozla ya da sarımsaklı yoğurt üstünede yağda kırmızı biberli sos yaparak süsleyebilirisiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.