![]() |
Ekşili Et Kabağı Yemeği Tarifi
Ekşili et kabağı yemeği tarifi Ekşili et kabağı tarifi ekşili et kabağı http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg MALZEMELER: 1kg et, 2 adet et kabağı,1 su bardağı önceden ıslatılmış nohut, 4 adet domates, 1 adet soğan, 7-8 diş sarımsak, 2 adet limonun suyu, fesleğen, tereyağı Yıkanan et kabakları soyulup, sapı alındıktan sonra önce ortadan ikiye ardından dörde bölünür. Kavun dilimleri büyüklüğündeki et kabakları beklerken soğan doğranır. Birkaç yaprak fesleğen yıkanıp 2 adet limon sıkıldıktan sonra,yemeğin tenceredeki sıralamasına geçilir. İlk önce etler tencereye koyulur, ardından et kabakları, et kabaklarının üzerine daha önceden ıslatılmış olan nohutlar ve nohutların üzerine de bütün halde 7-8 diş sarımsak ilave edilir. Sarımsakların ardından küçük küçük doğranan soğan, domatesler ve fesleğenler eklenir. Parça parça tereyağı yemeğin üzerine konduktan sonra 2 tatlı kaşığı tuz ve sıkılan limon suyu ilave edilip, ocağa yerleştirilir. 20dk pişmesi yeterlidir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.