![]() |
Etli Kereviz Yemeği Resimli Tarif
Etli Kereviz Yemeği resimli tarif Etli Kereviz yemeği,etli kereviz,etli kereviz tarifi,etli kereviz nasıl yapılır? Malzemeler • 2 adet kereviz • 1 adet soğan • ½ limon suyu • 3 su bardağı su • 200 gr. kuşbaşı et • 2 adet havuç • 2 adet patates • 20 gr. tereyağı • 1 yemek kaşığı un • 1 yumurtanın sarısı • Tuz • Karabiber Üzeri için • Kereviz yaprağı Yapılışı 1. Kereviz ve patateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde havuçları ise yuvarlak doğrayın. 2. Soğanı yemeklik doğrayıp tereyağını ve eti birlikte tencereye alın. 3. Üzerine su ekleyerek kapağını kapatıp 30 dk. pişmesini sağlayın. 4. Sebzeleri ekleyerek unu bir miktar yemeğin suyu ile karıştırıp ekleyin. 5. Kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya dek pişirin ve tuz ile karabiber ekleyin. 6. Bir kasede yumurta sarısını çırpın. Yemeğin suyundan bir kepçe üzerine alarak karıştırın. 7. Yavaş yavaş yemeğe ekleyerek 5 dk. daha pişirin. 8. Servis tabağına alarak üzerini ince kıyılmış kereviz yaprağı ile süsleyerek sıcak servis yapın. Afiyet olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.