| Prof. Dr. Sinsi |
07-28-2012 12:00 PM |
Yemek Tarifleri Pirinç Salatası
Yemek Tarifleri Pirinç Salatası
İlk yediğimde "Ne biçim şey bu?!" dediysem de, sonraları çok sevdiğim bir salata çeşidi
Malzemeler- 1 su bardağı pirinç
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 bardak kaynar su
- 1 bağ taze yeşil soğan
- 1 bağ dereotu
- 2 adet orta boy havuç
- 1 küçük kutu konserve bezelye (420 gr.lıklardan)
- 6 - 7 adet kornişon turşu
- 1 adet limon
Yapılışı[*]Pirinci ayıklayıp yıkayın. Tuzlu sıcak suda 1 saat önceden ıslatın. 1 saat sonunda pirinci yıkayıp süzün.[*]Pirinci teflon bir tencerede 1/2 çay bardağı zeytinyağıyla kavurun. Üzerine 1 su bardağı kaynar su dökerek pirinci pilav gibi pişirin. İsteğinize göre tuz da ekleyebilirsiniz. (Turşunun ve bezelyenin tuzunu hesaplamayı unutmayın)[*]Pişen pirinçler ağzı kapalı olarak bir yandan demlenip soğurken, sebzeleri hazırlayın.[*]Yeşil soğanı ve dereotunu ince ince kıyın. Havucu rendeleyin. Konserve bezelyeyi süzün. Turşuyu da küp küp doğrayın.[*]Geniş bir kaseye soğuyan pirinci alın. Üzerine hazırladığınız yeşillikleri ve sebzeleri dökün. Tuzu yoksa tuz ekleyin, 1 adet limonu sıkıp karıştırın.Bir keresinde biberli yeşil zeytini ince ince kıyarak koymuştum. O zaman da çok nefis olmuştu. Üztünü süslemek için veya içine koymak için kullanabilirsiniz.
|