ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Reçeler Kızılcık Reçeli (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=335777)

Prof. Dr. Sinsi 07-28-2012 11:58 AM

Reçeler Kızılcık Reçeli
 



Reçeler Kızılcık Reçeli
KIZILCIK REÇELİ

MALZEMESİ:
1 kg. kızılcık
1 kg. şeker
1/2 limon suyu
Yarım litre su

YAPILIŞI:
Aşılı denilen iri kızılcıklardan yapılır kızılcık reçeli. Kızılcığın çekirdeğini çıkarmak güçtür. Onun için reçeli çekirdekli yapılır. Çekirdeksiz kızılcık reçeli yapanlar, marifetleri ve ustalıklarıyla övünürler. Kızılcıkların varsa çöpleri ayıklanır ve bol suyla iyice yıkanır.
Reçel tenceresine önce kızılcıkları koyarız. Sonra suyunu ilave ederiz. 5-10 dakika kaynatıp meyveleri az bir şey yumuşatırız. Hafif ateşte su ısınıp, kızlcıklar yumuşamaya başlayınca şekerini ekleriz. Zaman zaman karıştırarak, şekerin erimesini sağlarız. Şeker eriyince ateşi kuvvetlendiririz. Kıvamı gelinceye kadar kaynatırız.
Kızılcığın asidi fazla olduğundan, bazı reçelciler limon suyu koymaz. Fakat kızılcığın asit derecesini ölçemediğimiz için az bir şey koymakta yarar vardır.
Kıvamı gelen reçeli ateşten indirip biraz soğumaya bırakınız. Kavanozların temizliğini kontrol edip usulüne uygun doldurarak üzerine tarihini yazıp güneş görmeyen serin bir yere kaldırınız.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.