![]() |
Reçel Tarifleri - İncir Reçeli Tarifi Ve Yapılışı
Reçel Tarifleri - İncir Reçeli Tarifi Ve Yapılışı İncir Reçeli Tarifi Ve Yapılışı http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler: 1 kg olgun incir 1 kg toz şeker yarım limon isteğe göre 4-5 adet karanfil yada çubuk tarçın Yapılışı: 1. İncirlerinizin saplarını kesmeden yıkayın ve süzülmesi için bir bez üzerine alın. Geniş bir çelik tencereye sapları yukarı bakacak şekilde incirleri dizin. 2. Dizdiğiniz incirlerin üzerini şekerin tamamını dökerek kaplayın ve kapağını kapatarak 1 gece bekletin. 3. Kısık ateşte reçel koyulaşana kadar (çok az ve itinayla karıştırın) pişirin. 4. Ocaktan almadan 4-5 dakika önce yarım limon suyunu ekleyin ve bir taşım kaynatarak ocaktan alın. 5. İster sıcak ister soğuk olarak kavanozlara paylaştırın sıkıca ağzını kapadığınız kavanozlar soğuduktan sonra buzdolabında saklayın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.