ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Reçel Tarifleri - Kayısı Reçeli Tarifi Ve Yapılışı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=335764)

Prof. Dr. Sinsi 07-28-2012 12:01 PM

Reçel Tarifleri - Kayısı Reçeli Tarifi Ve Yapılışı
 



Reçel Tarifleri - Kayısı Reçeli Tarifi Ve Yapılışı
Kayısı Reçeli Tarifi Ve Yapılışı

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
MALZEMELER:

* 1 kg taze kayısı
* 1 kg toz şeker
* 1 limonun suyu
* 1 çay kaşığı tereyağı

YAPILIŞI:

1. Kayısıları yıkayın, çekirdeklerini çıkartın ve minik küpler halinde doğrayın.
2. Tencereye alın, üzerine şekeri boşaltın ve kapağını kapatarak bir gece dinlendirin.
3. Şeker iyice eriyip kayısılar suyunu salınca ocağı yakın, tereyağını katın ve kaynamasını bekleyin.
4. Kaynayınca ateşi çok az kısın, sadece biraz olsun. Bu şekilde arada karıştırarak ve köpüğünü alarak yarım saat pişirin.
5. Kıvamı gelince limon suyunu verip ocağı kapatın, ilk sıcaklığı çıkınca temiz kavanoza alın. Üzerine tülbent kapatarak 1-2 gün güneşte bekletip kapağını kapatarak serin bir yerde muhafaza edin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.