![]() |
Reçel Tarifleri - Kayısı Reçeli Tarifi Ve Yapılışı
Reçel Tarifleri - Kayısı Reçeli Tarifi Ve Yapılışı Kayısı Reçeli Tarifi Ve Yapılışı http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg MALZEMELER: * 1 kg taze kayısı * 1 kg toz şeker * 1 limonun suyu * 1 çay kaşığı tereyağı YAPILIŞI: 1. Kayısıları yıkayın, çekirdeklerini çıkartın ve minik küpler halinde doğrayın. 2. Tencereye alın, üzerine şekeri boşaltın ve kapağını kapatarak bir gece dinlendirin. 3. Şeker iyice eriyip kayısılar suyunu salınca ocağı yakın, tereyağını katın ve kaynamasını bekleyin. 4. Kaynayınca ateşi çok az kısın, sadece biraz olsun. Bu şekilde arada karıştırarak ve köpüğünü alarak yarım saat pişirin. 5. Kıvamı gelince limon suyunu verip ocağı kapatın, ilk sıcaklığı çıkınca temiz kavanoza alın. Üzerine tülbent kapatarak 1-2 gün güneşte bekletip kapağını kapatarak serin bir yerde muhafaza edin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.