ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Yemek Tarifleri Yufkalı Pilav (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=335385)

Prof. Dr. Sinsi 07-28-2012 03:40 AM

Yemek Tarifleri Yufkalı Pilav
 



Yemek tarifleri Yufkalı Pilav
YufkalıPilav (6 Kişilik)

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler
4 Havuç
2 Patates
2 Su Bardağı Bezelye
4 Su Bardağı Pirinç
5 Su Bardağı Su
5 Çorba Kaşığı Tereyağı
2 Yufka
1 Yumurta Sarısı
1 Kahve Fincanı Süt
Karabiber, Tuz


Yemeğin Tarifi
Havuç ve patatesi küp şeklinde küçük küçük doğrayın. Doğradığınız sebzeleri ve bezelyeyi haşlayıp süzün.
Bir tencerede tereyağını eritip haşlanmış sebzeleri ekleyerek kavurun. Diğer tarafta pirinci ayıklayıp ılık suyla ıslatın. Pirinç yumuşadıktan sonra suyunu süzerek kavrulan sebzelere ilave edip 5 dakika daha kavurun. Tuz ve karabiber serperek 5 su bardağı su ekleyin ve kaynamaya bırakın. Pilav kaynadıktan sonra altını kısıp suyunu çekene kadar pişirin.
Her iki yufkayı da dörde bölün. Bir çorba kasesinin içine böldüğünüz yufkalardan birini yerleştirin. Yufkanın üzerine süt sürüp pişirdiğiniz pilavla kasenin içini doldurun. Pilavın üzerini kasenin kenarlarından taşan yufkayla kapatın. Yağlanmış fırın tepsine kaseyi ters çevirerek yerleştirin.
Diğer yufka parçalarına da aynı işlemi uygulayarak tepsiye dizin. Tepsideki yufkaların üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin.
Bembeyaz pilav için Pilavınızın kar gibi bembeyaz olmasını istiyorsanız, pişirirken içine bir dilim limon atın. Hem pilava ayrı bir lezzet katacak, hem de pirinçlerin bembeyaz pişmesini sağlayacaktır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.