ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Yemek Tarifi Kayısılı Pilav (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=335346)

Prof. Dr. Sinsi 07-28-2012 03:46 AM

Yemek Tarifi Kayısılı Pilav
 



Yemek tarifi Kayısılı Pilav
KayısılıPilav (6 Kişilik)

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler
2 Su Bardağı Çilav (kokulu bir pirinç türü)
3 Çorba Kaşığı Tereyağı
3 Su Bardağı Et Suyu
200 gr Kuru Kayısı
1 Tatlı Kaşığı Safran, Tuz


Yemeğin Tarifi
Safranı et suyu kaynarken ilave ederek ateşi kapatın.
Çilavı bir saat süreyle soğuk suda beklettikten sonra tereyağında kavurun ve safranlı et suyu ile tuzunu ekleyin.
Diğer tarafta kayısıları küp şeklinde doğrayıp 5-6 dakika haşladıktan sonra süzün.
Pilav pişince ateşten indirin.Kayısıları ekleyerek karıştırın ve demlenmeye bırakın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.