![]() |
Yemek Tarifi Kayısılı Pilav
Yemek tarifi Kayısılı Pilav KayısılıPilav (6 Kişilik) http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler 2 Su Bardağı Çilav (kokulu bir pirinç türü) 3 Çorba Kaşığı Tereyağı 3 Su Bardağı Et Suyu 200 gr Kuru Kayısı 1 Tatlı Kaşığı Safran, Tuz Yemeğin Tarifi Safranı et suyu kaynarken ilave ederek ateşi kapatın. Çilavı bir saat süreyle soğuk suda beklettikten sonra tereyağında kavurun ve safranlı et suyu ile tuzunu ekleyin. Diğer tarafta kayısıları küp şeklinde doğrayıp 5-6 dakika haşladıktan sonra süzün. Pilav pişince ateşten indirin.Kayısıları ekleyerek karıştırın ve demlenmeye bırakın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.