![]() |
Hazır Baklava Hamurundan , Elmalı Turta Tadında Çıtırlar
Hazır baklava hamurundan , elmalı turta tadında çıtırlar http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg İç harcı için
Malzemeler
Hazırlanışı [*]Öncelikle iç harcımız için elmalarımızın kabuklarını soyup rendeliyoruz.[*]Rendelediğimiz elmaları bir tavaya alıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz.[*]İki kaşık bal,iri çekilmiş ceviz içini ve tarçınını ekleyip soğuması için bir kenara alıyoruz.[*]baklavalık yufkamızı,tezgahımıza iki kat halinde seriyoruz..[*]Soğuttuğumuz iç harcımızdan kenar kısmına koyup rulo yapıyoruz.[*]En son kısmına erittiğimiz tereyağı ve yarım fincan su karışımından sürüp yapışmasını sağlıyoruz.[*]İstediğimiz uzunluklarda kesip yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize diziyoruz...[*]180 derecelik fırında (fırınına göre değişir)pembeleşene kadar pişiriyoruz...[*]Servis aşamasında üzerine pudra şekeri eleyip tazecik demlenmiş bir fincan çay eşliğinde sevdiklerimize sunuyoruz... http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Bu lezzeti mutlaka denemenizi öneririm... Hem çok pratik hemde lezzet olarak gerçekten damaklarınızı şenlendiren bir tadı var... Sağlıcakla ve ağız tadı ile kalın.... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.