![]() |
Parfeler-Kuru Meyveli Portakallı Parfe Tarifi
parfeler-kuru meyveli portakallı parfe tarifi Kuru Meyveli Portakallı Parfe Tarifi / Kuru Meyveli Portakallı Parfe Yapılışı Malzemeler * 2 Paket (sade) Krem Şanti * 2 Su Bardağı (400 ml.) Süt * 1 Paket Vanilya * 5 Yemek Kaşığı Kuru Meyve Karışımı * 3 Yemek Kaşığı (iri kırılmış) Ceviz * 1 Paket (sade) Piknik Bisküvi * 1 Paket (kakaolu) Piknik Bisküvi * 1 Adet Portakal'ın Kabuğu (rendelenmiş) Yapılışı * Kuru meyveleri ılık suda 10 dk. kadar bekletin. Suyunu süzüp, peçete ile iyice kurulayın. * Krem şanti ve vanilyayı, soğuk süt ile çırpıp, hazırlayın. * Bisküvileri minik minik bir süzgecin içine kırın. Süzgeci iyice sallayarak, tozlarının dökülmesini sağlayın. (Bisküvi tozları, krem şantinin beyaz görüntüsünü bozmuyor bu şekilde, beyaz zemin üzerinde renkli noktalar oluyor dilimleyince) * Cevizleri elinizle iri iri kırın. * Portakalın kabuğunu, rendenin küçük tarafı ile rendeleyin. * 22 - 24 cm.lik bir kek kalıbı veya o ölçülerde bir borcamın tabanına buzdolabı poşeti serin. (strech film çok ince olduğu için yırtılıp tatlıya yapışabiliyor) * Hazırladığınız krem şantinin içine, sırasıyla, portakal kabuğu, ceviz, kuru meyveler ve bisküvileri ekleyin. Her malzemeyi ekledikten sonra karıştırın. * Üzerini kapatarak, 2 saat kadar buzdolabında bekletin. Daha sonra derin dondurucuya koyup, en az 1 gece bekletin. * Servis yapmadan 4-5 dk. önce oda sıcaklığına çıkarıp, rahatlıkla dilimleyebilirsiniz. Dilimledikten sonra da 4-5 dk. bekletip öyle servis etmenizi öneririm. * Parfe'yi derin dondurucuda 5-6 gün saklayabilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.