ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Parfeler-Kuru Meyveli Portakallı Parfe Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=335200)

Prof. Dr. Sinsi 07-28-2012 03:49 AM

Parfeler-Kuru Meyveli Portakallı Parfe Tarifi
 



parfeler-kuru meyveli portakallı parfe tarifi
Kuru Meyveli Portakallı Parfe Tarifi / Kuru Meyveli Portakallı Parfe Yapılışı


Malzemeler


* 2 Paket (sade) Krem Şanti

* 2 Su Bardağı (400 ml.) Süt

* 1 Paket Vanilya

* 5 Yemek Kaşığı Kuru Meyve Karışımı

* 3 Yemek Kaşığı (iri kırılmış) Ceviz

* 1 Paket (sade) Piknik Bisküvi

* 1 Paket (kakaolu) Piknik Bisküvi

* 1 Adet Portakal'ın Kabuğu (rendelenmiş)



Yapılışı


* Kuru meyveleri ılık suda 10 dk. kadar bekletin. Suyunu süzüp, peçete ile iyice kurulayın.

* Krem şanti ve vanilyayı, soğuk süt ile çırpıp, hazırlayın.

* Bisküvileri minik minik bir süzgecin içine kırın. Süzgeci iyice sallayarak, tozlarının dökülmesini sağlayın. (Bisküvi tozları, krem şantinin beyaz görüntüsünü bozmuyor bu şekilde, beyaz zemin üzerinde renkli noktalar oluyor dilimleyince)

* Cevizleri elinizle iri iri kırın.

* Portakalın kabuğunu, rendenin küçük tarafı ile rendeleyin.

* 22 - 24 cm.lik bir kek kalıbı veya o ölçülerde bir borcamın tabanına buzdolabı poşeti serin. (strech film çok ince olduğu için yırtılıp tatlıya yapışabiliyor)

* Hazırladığınız krem şantinin içine, sırasıyla, portakal kabuğu, ceviz, kuru meyveler ve bisküvileri ekleyin. Her malzemeyi ekledikten sonra karıştırın.

* Üzerini kapatarak, 2 saat kadar buzdolabında bekletin. Daha sonra derin dondurucuya koyup, en az 1 gece bekletin.

* Servis yapmadan 4-5 dk. önce oda sıcaklığına çıkarıp, rahatlıkla dilimleyebilirsiniz. Dilimledikten sonra da 4-5 dk. bekletip öyle servis etmenizi öneririm.

* Parfe'yi derin dondurucuda 5-6 gün saklayabilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.