![]() |
Patatesli Mantı(Resimli Tarif)
patatesli mantı(resimli tarif) PATATESLİ MANTI patatesli mantı(resimli tarif) http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeleri: 1 paket yaş maya 2 su bardağı ılık su 1 yemek kaşığı toz şeker 1 yemek kaşığı tuz Aldığı kadar un 1 çay bardağı sıvı yağ http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg İç malzemesi: 4 tane patates 2 kuru soğan 1 çay bardağı sıvı yağ Pul biber, karabiber, tuz İç malzemesinin hazırlanışı: Soğan, yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. İçine ezilmiş patatesler eklenir. Kavrulduktan sonra isteğe bağlı baharatlar ilave edilir. Soğumaya bırakılır. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Sos için: 2 yemek kaşığı salça 2 yemek kaşığı tereyağı Pul biber 2 su bardağı yoğurt 2 diş sarımsak Yapılışı; Hamur yoğrulur. İyice mayalanması beklenir. Mayalandıktan sonra ince olmayan bir hamur açılır. Çay bardağı ile yuvarlak şekiller verilerek kesilir. İçine yapılan iç malzemesi konulur. İsteğe göre şekil verilip kapatılır. (Ben resimde gördüğünüz hazır kalıbı kullanıyorum.) http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Büyük bir tencerede tuzlu su kaynatılır. Kaynayan suya patatesli hamurlar atılır ve haşlanır. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Servis tabağına alındıktan sonra üzerine, yapılan sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos dökülür. Sonrada afiyetle yenilir. ALINTI |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.