![]() |
Makarna Tarifleri - Karnıbaharlı Makarna
makarna tarifleri - karnıbaharlı makarna . Ben dün akşam bol baharatla denedim ve sonuç gerçekten düşündüğümden çok daha iyiydi. Birçok kişi ve özelliklede çocuklar karnıbaharı pek sevmezler. Karnıbaharı makarnayla denemek, belki bu sebzeyi yemeyenlerin yemesine vesile olabilir. Hazır mevsimindeyken denemenizi tavsiye edebilirim. Malzemeler: - 1 küçük karnıbahar - 1 paket makarna - 1 adet soğan - 3 diş sarımsak - 1 yemek kaşığı salça - 1 er çay kaşığı; kuru nane, pul biber, toz acı biber, karabiber, kekik - Sıvı yağ, kaynar su ve tuz Hazırlanışı: - Makarna çok yumuşak olmayacak şekilde tuz ve sıvıyağ eklenmiş kaynar suda haşlanır ve süzülür. - Karnıbaharlar küçük çiçeklere ayrılır, yıkanır. - Geniş bir tencerede soğan ve sarımsak sıvı yağ ile kavrulur, salça eklenir. Ardından karnıbaharlar ve diğer baharatlar eklenerek karıştırılır. Karnıbaharların üzerine 1 çaybardağı sıcak su eklenir (makarnanın suyundan olabilir) ve 5-10 dk kadar pişirilir. - Karnıbaharlar biraz pişip yumuşadıktan sonra makarnalar karnıbaharların üzerine dökülür ve karıştırılır. Yanında turşu ve yoğurtla servis yapabilirsiniz. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.