ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Bonfile Kebabı (4 Kişilik) - Kebap Tarifleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=334546)

Prof. Dr. Sinsi 07-28-2012 03:40 AM

Bonfile Kebabı (4 Kişilik) - Kebap Tarifleri
 



Bonfile Kebabı (4 Kişilik) - Kebap Tarifleri
Bonfile Kebabı (4 Kişilik)



Malzemeler

1/2 Kg Bonfile

10-11 Çarliston Biber

3 Adet Domates

2 Adet Soğan

100 gr Tereyağı

Tuz, Karabiber

8 İri Mantar(Arzuya Göre)

8 Küçük Sosis(Arzuya Göre)

8 Kiraz Domates(Arzuya Göre)

1/2 Limonun Suyu

1/2 Çay Bardağı Zeytinyağı

Birkaç Taze Biberiye



Yemeğin Tarifi

Bonfileleri tokmakla döverek parçalamadan inceltelim.Çarliston biberlerin çekirdek yataklarını çıkarıp ince uzun doğrayalım.Soğanları yemeklik doğrayalım.Domatesleri fındık büyüklüğünde doğrayalım.


Bir tavaya tereyağını alıp soğanları pembeleştirelim.Ardından biberleri tavaya aktarıp 3 dak sote edelim.Buna domatesleri ekleyelim.2-3 dak. daha kavurup tuz ve karabiberi de ekleyerek ateşten alalım.Bonfile parçalarının ortalarına bu harçtan yeterince koyalım. Bonfilelerin yan kenarlarını hafifçe içe döndürelim ve sararak kürdanla iki uçlarını teyeller gibi tutturalım.


Mantarların sap kısımlarını çıkartalım ve nemli bir bezle temizleyelim.Sosislere çatalla bikaç delik açalım.Kiraz domatesleri de yıkayıp kurulayalım.Bonfilelerle birlikte sıra sıra mantar,sosis ve domatesleri de dizelim.


Şişleri tepsiye yerleştirelim.Yarım limon suyuna zeytinyağını ekleyerek karıştıralım.Bu sosa tuz,karabiber ekleyelim.Sosu fırça yardımıyla veya elimizle şişlere sürelim.Taze biberiye dallarını tepsiye yerleştirerek süsleyelim.Etler kızarana dek pişirdikten sonra fırından alalım.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.