ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Çardak Kebabı (4 Kişilik) - Kebap Tarifleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=334543)

Prof. Dr. Sinsi 07-28-2012 03:40 AM

Çardak Kebabı (4 Kişilik) - Kebap Tarifleri
 



Çardak Kebabı (4 Kişilik) - Kebap Tarifleri
Çardak Kebabı (4 Kişilik)



Malzemeler

1/2 kg. Kuşbaşı Kuzu Eti

2 Baş Soğan

4 Diş Sarmısak

2 Domates

3 Sivribiber

2/3 Su Bardağı Süt

5 Çorba Kaşığı Un

1 Yumurta

Tuz, Karabiber

Kekik

1 Dilim Taze Kaşar

Ketçap ya da Salça



Yemeğin Tarifi

Öncelıkle kuşbaşı kuzu etini; soğan, sarmısak, domates, biber ile su, tuz ve yağını ekleyerek pişirin. Pişen etleri süzerek başka bir kaba alın ve kekikleyin.


Unu, yumurtayı ve sütü iyice çırpın. Un topakları kalmamasına dikkat edin. Krep hamurundan bir kepçe alarak az yağlanmış teflon tavada 3 dakika bir tarafını, 3 dakika diğer tarafını olmak üzere pişirin. Tarifler dört kişilik verildiğinden 4 krep yeterli olacaktır.


Krebi bir kaseye koyarak pişen etleri içine yerleştirin. Kasenin dışında kalan krep hamuruyla ağzını kaptın. Kaseyi ters çevirerek tepsiye yerleştirin.


Kreplerin üzerine krep bohçasının büyüklüğünde bir dilim taze kaşar koyun. Peynirin üzerine bir miktar salça ya da ketçap koyarak 150 derece fırında peynir eriyene kadar pişirin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.