Prof. Dr. Sinsi |
07-27-2012 08:28 PM |
Hamur Tatlıları - Katmer Tatlısı Ve Yapılışı
Hamur Tatlıları - Katmer Tatlısı Ve Yapılışı
Katmer Tatlısı Ve Yapılışı
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
içindekiler
Hamuru İçin :- 1 yumurta
- 3,5 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık su
- 150 gr tereyağı
Kızartmak İçin :- 750 ml sıvıyağ (daha az veya çok olabilir)
Şerbeti İçin :- 4 su bardağı şeker
- 4,5 su bardağı su
- Yarım limon
hazırlanışı
- Şerbet için şekerle suyu kaynatın. Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatıp soğutun.
- Hamur malzemelerinden kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın.
- Hamuru 6 parçaya ayırın. Her birini 15 cm çapında açın.
- 100 gr tereyağını eritip (malzemelerden ayrıca) her parçayı yağlayıp üst üste koyun (en üstü yağlanmayacak).
- Yağ biraz donunca merdaneyle inceltip (35-40 cm çapında) yufka haline getirin. Rulo şeklinde sarın. 10-15 dakika buzlukta ardından 30 dakika buzdolabının alt gözünde bekletin.
- Daha sonra hamurdan 1 parmak eninde verev veya yuvarlak şekilde kesip kızgın yağda kızartın. Kızarttığınız tatlıları anında soğuk şerbete atın.
- Şerbetin içinden alıp hindistan cevizi, ceviz veya fıstık serperek servis yapabilirsiniz.
|