| Prof. Dr. Sinsi |
07-27-2012 08:28 PM |
Hamur Tatlıları ,Elagöz Tatlısı
Hamur Tatlıları ,Elagöz Tatlısı
Malzemeler
Zorluk Süre 60 dk. Kaç Kişilik 10
4 Su bardağı un
8 Çorba kaşığı margarin
1 Çorba kaşığı fındık tozu
1 Su barağı pudraşekeri
1 Adet yumurta
1 Paket kabartma tozu
İçi için :
3 Çorba kaşığı toz antepfıstığı
1 Çorba kaşığı dövülmüş ceviz
1 Çorba kaşığı hindistancevizi
1 Adet yumurta
Şerbet için :
2 Su bardağı su
Hazırlanışı- Un, margarin, fındık tozu, pudra şekeri, yumurta ve kabartma tozunu yoğurun.
- Hamurun üzerine nemli bir bez örtüp, 20 dakika dinlendirin.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
- Elinizle yuvarlayıp, halka gibi bağlayın.
- Yağlanmış fırın tepsisine dizin.
- 3 Çorba kaşığı antepfıstığı, 1 çorba kaşığı dövülmüş ceviz, 1 çorba kaşığı hindistancevizi ve 1 adet yumurtayı iyice karıştırıp, krema sıkacağına doldurun.
- Halkaların ortasına sıkın.
- 140 Dereceli fırında kızarana dek pişirin.
- Bu arada şerbeti hazırlayın.
- Bunun için 2 su bardağı suyu, tozşekeri, vanilyayı ve yarım limon suyunu kaynatın.
- Sıcak tepsiye tatlıların üzerine sıcak şerbeti dökün.
- Soğuduktan sonra servis yapın.
Elagöz Tatlısı yemek tarifleri
2 Su bardağı tozşeker
Yarım limon suyu
1 Çay kaşığı vanilya
ilk defa duydum böyle bir tatlı şimdi gördüm ela ablama yapcam bundan
|