ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Bıçak Tatlısı Nasıl Yapılır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=334063)

Prof. Dr. Sinsi 07-27-2012 08:31 PM

Bıçak Tatlısı Nasıl Yapılır
 



Bıçak Tatlısı nasıl yapılır
Bıçak Tatlısı nasıl yapılır


(8 Kişilik)


Bıçak Tatlısı tarifi Malzemeler

1 Paket Margarin

2 Su Bardağı Süt

3 Su Barağı Un

1 Adet Yumurta

Şerbet İçin:

500 gr Şeker

1,5 Su Bardağı Su

1/2 Limonun Suyu







Yemeğin Tarifi

Önce şerbeti hazırlayın. Bunun için şeker ve 1. 5 su bardağı suyu kaynatın. Limon suyunu ilave edin.


Derin bir kapta margarini eritin. Sütü ekleyin. Kaynadıktan sonra altını kapatın. Unu azar azar ekleyin. Sürekli karıştırarak hamur yapın. Hamur ılınınca, yumurtayı ekleyin. İyice yoğurun. Hamuru fırın kabına yayın. Elinizle düzeltin. Bıçakla baklava dilimleri şeklinde kesin.


Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin. Fırından çıkınca üzerine soğuk şerbet gezdirin. 4 saat dinlendirip, servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.