| Prof. Dr. Sinsi |
07-27-2012 08:34 PM |
Hamur Tatlıları-Kestaneli Toplar
Hamur Tatlıları-kestaneli toplar
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Kestaneli Toplar:
Hindistan cevizli toplar tarifinin yorumlarında Zeynep'in verdiği tarifi biraz değiştirerek uyguladım.
Malzemeler: - 2-2,5 paket çikolatalı ikram bisküvi, toz haline getirilmiş
- 1 portakal kabuğunun rendesi (ince tarafla rendelenip şekerle ezilmiş)
- 1 portakalın suyu
- 10 adet çikolata kaplı kestane ezmesi (veya sade kestane püresi)
- 1 avuç ceviz içi, dövülmüş
- yarım çay bardağı süt
üzeri için: - eritilmiş çikolata
- antep fıstığı / hindistan cevizi
Hazırlanması:[*]Toplar için süt hariç kalan malzemeyi karıştırın. Sütü azar azar ekleyerek hamur haline getirin.[*]Hamurdan cevizden küçük parçalar koparıp yuvarlayın. Yuvarladığınız topları çikolataya batırıp antep fıstığında yuvarlayın.
|