Prof. Dr. Sinsi |
07-27-2012 08:18 PM |
Hamur İşleri ,Kıymalı Puf Böreği
Hamur İşleri ,Kıymalı Puf Böreği
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Tarifteki hamur ölçüsü tam geliyor. Fakat, iç malzemesindeki 500gr lık kıyma hamura göre bana biraz fazla geldiği için 300gr kullandım ve tam yetti.
Malzemeler :
Hamuru için :- 1 su bardağı ılık süt
- 2 çorba kaşığı kuru maya
- 2 çorba kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 su bardağı un
İç harcı için :- 300 gr yağsız kıyma
- 1 adet soğan
- 1/2 demet maydanoz
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı :[*] Hamuru için, ılık sütün içine maya ve şekeri karıştırarak eritin. kabarana kadar bekleyin. [*] İç harcı için, tavaya yağı alıp soğanı küçük küçük doğrayıp pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayı ekleyip karıştırarak kavurun. Tuz, karabiber ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip 1-2 dk. daha kavurun. [*] Diğer yandan bir kabın içine unu eleyin. Yoğurt, tuz ve kabaran mayayı ekleyip yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur elde edin. [*] Hamurdan küçük parçalar koparıp merdaneyle açın. Açtığınız hamurların ortasına kıymalı harçtan yayıp, yarım daire şeklinde kapatın. Kızgın yağda kızartın. [*] Afiyet bal şeker olsun.
|