| Prof. Dr. Sinsi |
07-27-2012 08:18 PM |
Vanilyalı Ay Kurabiye
Vanilyalı Ay Kurabiye
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpgVanilyalı Ay Kurabiye
Son zamanlardaki favori kurabiyem kesinlikle bu! Ben içine birkaç damla da badem aroması ekledim ama onsuz da olur...
tarif allrecipes.com'dan
Malzemeler:- 2 su bardağı (265gr) un
- 1 tutam tuz
- 200gr tereyağı
- yarım su bardağı (60gr) pudra şekeri
- 1 yumurta
- 1 paket vanilin (bunun yerine 3 tatlı kaşığı vanilya şekeri de kullabilirsiniz, tarifi aşağıda)
- 1 + dörtte bir su bardağı (180gr) dövülmüş çiğ badem
Hazırlanması:[*]* Kendi vanilya şekerinizi yapmak için 2 su bardağı şekeri bir kavanoza koyun. İçine temiz bir vanilya çubuğu ekleyin, kapağı kapatın ve iyice karıştırın. Arada sallayarak birkaç gün bekleyin ve kullanın. Şeker azaldıkça ilave edebilirsiniz.[*]Geniş bir kapta tuz ve unu karıştırın. Tereyağını küp küp kesip elinizle una yedirin.[*]Pudra şekeri, yumurta, vanilin veya vanilya şekeri ve bademleri ekleyip karıştırın. Hamuru yarım saat buzdolabında bekletin.[*]Hamurdan küçük parçalar koparıp elinizle rulo şekline getirin ve hilal şekli verin.Kenarları içe doğru (kruvasan gibi) kıvırın. Tepsiye yerleştirip tekrar buzdolabında 15 dakika bekletin. 200C fırında 10-15 dakika pişirin.[*]Hala ılıkken üzerine pudra şekeri serpin.
|