ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Hamur İşleri - Yumuşacık Simit Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=333963)

Prof. Dr. Sinsi 07-27-2012 08:27 PM

Hamur İşleri - Yumuşacık Simit Tarifi
 



Hamur İşleri - Yumuşacık Simit Tarifi
Yumuşacık Simit Tarifi

Yanında bir bardak çay ve birkaç dilim kaşar peynirle ziyafete dönüşecek yumuşacık simit tarifini pazar kahvaltılarınız ya da özel davet günleriniz için hazırlayabilirsiniz.


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Simit Tarifi



Malzemeler,
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket yaş maya
1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı çörek otu
1 su bardağı pekmez
2 yemek kaşığı soğuk su
Yeteri kadar un
Hazırlanışı,
Yoğurma kabına 1 kâse unu eleyip ortasını havuz gibi açın.
Yaş mayayı 1 su bardağı ılık suyla eritip unun üzerine ekleyin.
Şeker, tuz ve sıvıyağı yoğurma kabına ilave edip karıştırın.
Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun.
Hamurdan elma büyüklüğünde parçalar koparıp düz zemine dizin.
15-20 dakika mayalanması için bekletin.
Mayalandıktan sonra her bir hamur parçasını uzatarak simit şekli verin.
Simitleri yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin.
Kâsede pekmez ve 2 yemek kaşığı suyu iyice karıştırın.
Karışımı simitlerin üzerine eşit miktarda sürün.
Çörek otunu simitlerin üzerine serpin.
Önceden ısıtılmış 185 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
Yanında kaşar peynirle sıcak servis yapın.
Afiyet olsun


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.