![]() |
Kıymalı Akıtma Tarifi
Kıymalı Akıtma Tarifi Kıymalı Akıtma Tarifi - Kıymalı Akıtma Yapılışı - Kıymalı Akıtma Nasıl Yapılır - Kıymalı Akıtma Malzemeleri Malzeme: 500 gr un fındık kadar maya tuz İçi İçin: 200 gr kıyma ince kıyılmış 1 soğan tuz kırmızı biber 2 kaşık zeytinyağı Yapılışı: Un, ılık suda eritilmiş maya, tuz,iyice karıştırılır. Ilık su da ilave edilip boza kıvamında yapıp mayalandırılır. Yarım saat sonra, yağsız tavaya dibi yağlanıp bir kepçe dökülür. Hamur tavaya yaydırılır. Altı kızarınca spatula ile çevrilir. Öbür tarafı da kızardıktan sonra tavadan alınır. Kalan hamur aynı şekilde pişirilir. 200 gr kıymayı, ince kıyılmış soğan, tuz, kırmızı biber ve 2 kaşık zeytinyağı ile kavurup, biraz soğutun. Akıtmanın ortasına biraz koyarak rulo yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.