![]() |
Sodalı Bayatlamayan Poğaça Tarifi
Sodalı Bayatlamayan Poğaça Tarifi Sodalı Bayatlamayan Poğaça Tarifi - Sodalı Bayatlamayan Poğaça Yapılışı - Sodalı Bayatlamayan Poğaça Malzemeleri Sodalı Bayatlamayan Poğaça Ağu 12, 2010 Kategoriler: Hamurişi Tarifleri, Poğaça Tarifleri, Sizden Gelen Tarifler Etiketler: bayatlamayan poğaça, sıvıyağ, Soda, sodalı poğaça tarifi, süt, un, yaş maya Malzemeler 1 su bardağı ılık süt 1 şişe soda (200ml) 1 su bardağı sıvı yağ 1 paket yaş maya 1 yemek kaşığı tuz 1,5 yemek kaşığı şeker aldığı kadar un (çok katı bir hamur olmayacak yoksa mayalanmaz) üzeri için 2 adet yumurta sarısı Içi için Peynir, patates vs. Hazırlanışı 1 paket maya geniş bir kaba alın.Ilık sütü ilave ederek mayayı iyice eritin. Sonra soda, yağ, tuz ve şekeri ekleyip karıştırın. Yavaş yavaş unu (elenmiş olursa daha iyi) ekleyin ve kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini kapatarak hamurun iyice kabarmasını bekleyin. İçine peynir koyarak veya sade olarak şekil verin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve 230-240 derecede üzerleri iyice kızarana kadar pişirin. (Bu ölçülerde 2 tepsi poğaça çıkıyor. Bir kaç gün geçse bile yumuşacık kalıyorlar. Misafir için bir gün önceden bile yapıp saklayabilirsiniz.) Afiyet olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.