![]() |
Ekmekler-Çift Çekirdekli Ekmek
ekmekler-Çift Çekirdekli Ekmek Çift Çekirdekli Ekmek http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Ekmek makinam son 2 senede çok az gün yüzü gördü. Çoğunlukla dolapta durdu, ta ki annemin mutfağına geri dönüş yapana kadar. Annem ben bekarken hiç kullanmadığı makineye yeni merak salınca benim makineye de gün doğdu. Bu sayede onlara her gittiğimde birbirinden lezzetli ekmekler yemeye başlayınca ben de kendime yeni bir makine aldım. Uzun aradan sonra ilk denemem ise beyaz ekmek tarifine eklediğim kabak ve ay çekirdekleri ile yaptığım ekmek oldu. Aşağıdaki tarif sitedeki diğer ekmek makinesi tariflerinin olduğu kitaptan, siz dilerseniz asıl tarife uyup çekirdek eklemeye bilirsiniz veya onların yerine ceviz, zeytin vs. eklersiniz. Gelecek program: poğaçalar, karışık (fırında) kızartmalar ve taze bezelye tarifleri... Çift Çekirdekli Ekmek: Fotoğraftaki boyutlar biz 2,5 kişi olduğumuz için küçük ekmeğe göre yapıldı, ben orta boy ekmek ölçülerini yazıyorum. Malzemeler:
Hazırlanması:[*]Makineye suyu koyun. Unu sıvıların üzerini tamamen kaplayacak şekilde serpin.[*]Tuz, şeker ve tereyağını kabın farklı köşelerine koyun. Unun ortasını hafifçe açarak (ancak suya ulaşmayacak şekilde) mayayı ortaya dökün.[*]Normal ekmek pişirme konumu (1.ayar), medium crust, 1.5 lb ağırlığını seçin. İlk bip sesinde (yaklaşık yarım saat sonra) çekirdekleri ilave edin. Yaklaşık 3 saat sonra kabıyla beraber ekmeği makineden alın. Biraz soğuduktan sonra kabından çıkartın. (Soğumadan keserseniz ekmeğiniz ufalanabilir.) |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.