![]() |
Yöresel Pastırmalı Ekmek
yöresel Pastırmalı ekmek YÖRESEL PASTIRMALI EKMEK Yoresel pastirmali ekmek kastamonuya has ozel biryiyecektir.Pastirmalı ekmek pazar gunleri Kastamonu halkının vazgecilemez yiyeceğidir,Kastamonuda her pzar pastirmacılarda ve fırıncıalrda kuyruk olur.pastirmayi pastirmacıdan alırlar pastirmacı 100 gram (1porsiyon) soğan az acİ katar ve fırına gonderir. fırında buyuk ve ince acılmıs hamurun icine eşit sekilde serilir, ve fırına verilir(fırınlar taşfırındır) fırında pişesiye kadr bekler bu sure 5 dakikayı bulabilir fırından cıkınca uzerine bol terayağ surulur ve paket yapılır NOT:Evde mayalı hamur hazırlayıp,açıp içine pastırma koyulup tavada pişirilebilir. Patates ve pastırmada çok güzel oluyor. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.