ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Diyet Menü - Pazılı Omlet (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=332125)

Prof. Dr. Sinsi 07-27-2012 04:19 PM

Diyet Menü - Pazılı Omlet
 



diyet menü - pazılı omlet
pazılı omlet
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpgMalzemeler:
3 adet yumurta
Tuz
Taze çekilmis karabiber
50 gr. (15 yaprak) pazi
1 çorba kasigi Margarin
50 gr. Light Beyaz Peynir


TARIFI:
Yumurtalar çukurca bir kaba kirilip, tuz ve karabiberle birlikte iyice köpükleninceye kadar çirpilir. Pazi yapraklari yikanip, süzdürülür ve ince ince dogranir.
Margarinin yarisi bir tavada eritilir. Pazilar ilave edilerek üzerine bir kapak kapatilir ve yaklasik 2 dakika orta ateste pazilar yumusamaya birakilir.
Tuz ve biberi eklenip, karistirilir ve tekrar kapagi kapatilip, kisik ateste 5 dakika pisirilir.Pisen pazilar atesten alinir ve biraz ilininca light beyaz peyniri ufalanip, içine ilave edilir.
Bir omlet tavasi orta atese oturtulup, kalan margarin eritilir. Yag kizinca yumurtanin yarisi tavaya bosaltilir. Tava saat yönünde çevirilerek yumurtanin tavaya esit yayilmasi saglanir. Omletin alti kizarmaya baslayip, tahta bir spatula ile tavadan kurtulunca, tava hafifçe ileri geri sallanarak omletin tavadan tamamen kurtulmasi ve üstteki sivi yumurtanin yanlara yayilmasi saglanir.
Omletin üstü yari sulu (agir akar) hale gelince peynirli-pazili harcin yarisi omletin bir yarisina yayilir. Spatulanin yardimi ile omlet ikiye katlanir. 15 saniye kadar pisirilip spatula yardimi ile diger tarafi çevirilir. Diger tarafi da 15 saniye pisirilerek atesten alinir. Kalan yumurta ve harç ile ayni sekilde diger omlet de hazirlanarak servis yapilir

alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.