ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Yemek Tarifleri Sebzeli Levrek Buğulama (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=330989)

Prof. Dr. Sinsi 07-27-2012 04:08 PM

Yemek Tarifleri Sebzeli Levrek Buğulama
 



Yemek Tarifleri Sebzeli Levrek Buğulama



Dedem, diğer adıyla "Top Babam" (ilk kez dede olduğunda çok yaşlı olmadığı için kendisine dede denmesini istememiş, soyadı Top olduğu için kendisine böyle hitâb etmemizi istemiş. Kendimi bildim bileli ben de dahil olmak üzere bütün torunları ona dede değil, Top Baba deriz) geçen hafta by-pass oldu. 3 - 5 gün kadar Ankara'da hastanede kalan Top Babam, dinlenmek için Osmancık'a gitmek yerine bizim yanımıza geldi. Buraya gelmesi için biraz zor ikna ettiğimiz için geleceğini öğrenince bizi sardı bir telaş... Canı balık istemiş, anneannemin de tarifiyle onlar Ankara'dan gelmeden hemen Sebzeli Levrek Buğulama yaptık. Çok halsiz, bitkin ve çökmüş durumda gelen Top Babam ailecek gözlerimizi dolu dolu etse de, onun canının birşeyler isteyip, yerken görebilmek ayrı mutlu etti...

Malzemeler (5 kişilik)
  • Kişi sayısınca levrek balığı
  • 4 - 5 adet domates
  • 2 adet soğan
  • 4 - 5 adet sivri biber
  • 3 - 4 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
Yapılışı
Öncelikle balıkları temizleyin ve yıkayın. Bir fırın kabına dizin.
Sos için bir tencerede yemeklik (piyazlık doğransa da hoş olabilirdi) doğradığınız soğanları kavurun. Soğanlar ölünce doğranmış sivri biberleri ve doğranmış sarımsakları ekleyip bir müddet daha kavurun. En son rendelenmiş, blendırdan geçirilmiş ya da ufak ufak doğranmış domatesleri ekleyip kavurun. Bu kısım sizin damak zevkinize kalmış Domatesli sosun üzerine karabiberi ve tuzu da ekleyin. Biz bir miktar da su ekledik.
[*]Kaynayan sosu balıkların üzerine gezdirin, fırın kabını önceden ısıtılmış fırına sürün. 200 derecede balıkların üzeri kızarana kadar pişirin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.