ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kuş Üzümlü Kalamar (Mürekkep Balığı) Dolması (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=330946)

Prof. Dr. Sinsi 07-27-2012 04:15 PM

Kuş Üzümlü Kalamar (Mürekkep Balığı) Dolması
 



kuş üzümlü kalamar (mürekkep balığı) dolması
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler 7-8 adet orta boy kalamar 2 adet orta boy kuru soğan 1 su bardağı zeytinyağı 1 su bardağı pirinç 1 demet dereotu 1 yemek kaşığı kuru kuş üzümü 1 yemek kaşığı dolmalık çam fıstığı 1 çay kaşığı tarçın 1 çay kaşığı yenibahar 1 çay kaşığı toz şeker 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz 1 su bardağı su 1 adet limonun suyu

Tarif • Öncelikle temizlenmiş kalamarlar yıkanır ve süzgeçte bekletilir.
• Öte yandan derin bir tavaya zeytinyağının yarısı aktarılır ve orta ısıdaki ocağın üzerine oturtulur.
• Yağ kızmaya başladığında çok ince yemeklik doğranmış soğanlar eklenir.
• Soğanlar sararmaya başladığında fıstık ve üzüm eklenerek 1-2 dakika kadar kavrulur.
• Sonra da iyice yıkanmış ve süzülmüş pirinçler katılarak kavurma işlemine devam edilir.
• 3-4 dakika sonra ocaktan alınır.
• Bu sefer de içine tüm baharatlar, tuz ve şeker de eklenir.
• Çok ince kıyılmış dereotuyla da karıştırarak soğumaya bırakılır.
• Bir taraftan da kalamarlar hazır edilir.
• Her bir kalamar kesesinin, torbasının içine 2 yemek kaşığı kadar pirinçli harçtan koyularak ağız kısmı kürdanla kapatılır.
• Ya da iğne iplikle dikilip kapatılır.
• Kalamar dolmaları bir tencereye yan yana dizilir.
• Üzerlerine yarım su bardağı zeytinyağı, su ve limon suyu gezdirilir.
• Orta ısıdaki ocağın üzerinde en az 35-40 dakika, kalamarlar iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir.
• Ilık olarak servise sunulur
alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.