![]() |
Kuş Üzümlü Kalamar (Mürekkep Balığı) Dolması
kuş üzümlü kalamar (mürekkep balığı) dolması http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler 7-8 adet orta boy kalamar 2 adet orta boy kuru soğan 1 su bardağı zeytinyağı 1 su bardağı pirinç 1 demet dereotu 1 yemek kaşığı kuru kuş üzümü 1 yemek kaşığı dolmalık çam fıstığı 1 çay kaşığı tarçın 1 çay kaşığı yenibahar 1 çay kaşığı toz şeker 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz 1 su bardağı su 1 adet limonun suyu Tarif • Öncelikle temizlenmiş kalamarlar yıkanır ve süzgeçte bekletilir. • Öte yandan derin bir tavaya zeytinyağının yarısı aktarılır ve orta ısıdaki ocağın üzerine oturtulur. • Yağ kızmaya başladığında çok ince yemeklik doğranmış soğanlar eklenir. • Soğanlar sararmaya başladığında fıstık ve üzüm eklenerek 1-2 dakika kadar kavrulur. • Sonra da iyice yıkanmış ve süzülmüş pirinçler katılarak kavurma işlemine devam edilir. • 3-4 dakika sonra ocaktan alınır. • Bu sefer de içine tüm baharatlar, tuz ve şeker de eklenir. • Çok ince kıyılmış dereotuyla da karıştırarak soğumaya bırakılır. • Bir taraftan da kalamarlar hazır edilir. • Her bir kalamar kesesinin, torbasının içine 2 yemek kaşığı kadar pirinçli harçtan koyularak ağız kısmı kürdanla kapatılır. • Ya da iğne iplikle dikilip kapatılır. • Kalamar dolmaları bir tencereye yan yana dizilir. • Üzerlerine yarım su bardağı zeytinyağı, su ve limon suyu gezdirilir. • Orta ısıdaki ocağın üzerinde en az 35-40 dakika, kalamarlar iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. • Ilık olarak servise sunulur alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.