ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Börekler - Arnavut Böreği (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=330842)

Prof. Dr. Sinsi 07-27-2012 04:06 PM

Börekler - Arnavut Böreği
 



Börekler - Arnavut böreği

Malzemeleri :
-1 çorba kaşığı tuz
-Alabildği kadar un
Ara katlar için:
-Sıvıyağ
Üzeri için:1 yumurta
İç harcı için:
-1 kilo gram pırasa
-ayçiçek yağı
-50 gram pastırma
-1 çorba kaşığı salça
-tuz ve karabiber
Yapılışı :
İlk olarak karıştırma kabına unu koyarak tuzla karıştıralım. üzerine sıvıyağ ile suyu ekleyelim. Hamurumuzu kulak memesi kıvamında hazırlayıp bir süre dinlendirelim . Bu esnada tavaya sıvıyağı ve pastırmaları alıp güzelce bir çevirelim. Ardından üzerine ince doğranmış pırasaları ekleyelim. Salça tuz ve karabiber ekleyip yumuşayıncaya dek pişirelim.
Dinlenen hamuru çok ince bir merdaneyle açalım. Üzerine sıvıyağ sürüp beş dk bekleyelim. Elimiz ile hamuru mümkün olduğu kadar inceltelim. Kenarlarından mektup zarfını katladığımız gibi katlayalım. Yeniden sıvıyağ sürüp bir defa daha katlayalım.
Hamurumuz dikdörtgen bir biçim aldı. Kısa olan kenarına pırasalı harçtan ekleyip bir tur kıvıralım. Kıvırdığımız yerden kesip daha önceden yağlanmış tepsiye koyalım. Aynı işlemi hamur ve harç bitene dek yapalım. Tepsi dolduğunda üzerine yumurta sarısı sürüp 180 C’de pişirelim. Bu işlemlerden sonra dilimleyerek sıcak servis yapalım. Gerçekten harika bir börek bu. Afiyet olsun
alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.