![]() |
Yemek Tarifleri /Börekleri /Kıymalı Kopartma Börek
yemek tarifleri /börekleri /Kıymalı Kopartma Börek Kıymalı Kopartma Börek Kıymalı Kopartma Börek . un tuz,su 1 p. kuru maya İç harcı için: 2 patates 1 kuru soğan 250 gr kıyma 1 tutam maydanoz Üzeri için: sıvıyağ 2 çorba k. yoğurt 1 yumurta HAZIRLANIŞI: ilk olarak hamuru hazırlanır.bunun için; un, maya,tuz bir karıştırma kabına alınır.alabildiği kadar su ile hamur yoğrulur. diğer taraftan iç harcı için;kıyma ve soğan yağda bir süre sotelenir.daha sonra haşlanmış patates rendelenerek kıymaya katılır.baharatı ve tuzu ayarlanır.hazırlanan hamurdan bezeler kopartılarak yuvarlanır. elde açarak içine iç harçtan konulur ve daha sonra yağlanmış tepsiye konularak üzeri bastırlır.tüm hamur için aynı işlem uygulanır. daha sonra üzerine çırpılmış yumurta,yoğurt, karışımı sürülür. steğe göre çörek otu da serpilerek üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. __________________ |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.