Prof. Dr. Sinsi |
07-27-2012 04:10 PM |
Tavuklu Milföy Böreği Tarifi Resimli
Tavuklu milföy böreği tarifi resimli
Tavuklu milföy böreği yapılışı
Tavuklu milföy böreği nasıl yapılır
Malzemeler:- 10 adet milföy hamuru
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 çay bardağı bezelye
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet tavuk göğsü
- 4 adet mantar
- Kaşar peyniri
- Tuz-karabiber-pulbiber
- 1 adet yumurta sarısı
- sıvıyağ
Yapılışı:- Patates,havuç ve bezelyeleri haşlayalım.
- Tavuk göğüslerini küp küp doğrayalım.Sıvıyağda kavuralım.İri doğradığımız soğan ve biberleri de ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Mantarları doğrayıp ilave edelim.Haşladığımız sebzeleri küp küp doğrayıp harcımıza ekleyelim.Tuz,karabiber ve pulbiberi de ilave edip harcımızı ocaktan alıp soğutalım.
- Diğer tarafta 10 adet milföy hamurunu 5-5 ayıralım.
- İlk 5 milföyü yoğurup hamur yapalım.Tepsimiz büyüklüğünde açalım.(Ben 25 cmlik kelepçeli kalıpta yaptım)Tepsimizi yağlayalım.Açtığımız hamuru tepsinin altına döşeyelim.kenarlarını hafiften yükseltelim.
- Soğuyan iç harcımızın hepsini dökelim.
- Kalan 5 milföy hamurunuda tepsi kadar açıp harcın üstüne kapatalım.Alttaki hamur ile birleştirip açılmamasını sağlayalım.
- Üstüne yumurta sarısı sürelim.Susam serpip 180 derecelik fırında pişirelim.
Afiyet şeker olsun...
|