![]() |
Soslar.......
SOSLAR....... Ballı Dondurma Sosu (6 kişilik) http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler 12 çorba kaşığı bal 2 adet limon Yemeğin Tarifi Limonların kabuklarını rendeleyin. Suyunu sıkıp süzün. Limon suyu ve balı bir tencerede karıştırıp kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha pişirin. Ballı limonlu sos soğuduktan sonra buzdolabına koyun. Dondurmanın üzerine dökerek servis yapın. Salata Sosu http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler 3 çorba kaşığı zeytinyağı Yarım demet dereotu 1 diş sarımsak Yarım limon suyu 1 tatlı kaşığı mayonez 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı hardal Yemeğin Tarifi TereyağıSiyah http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler 180 gr (12 Çorba Kaşığı) Tereyağı 3 Çorba Kaşığı Maydanoz (ince kıyılmış) 4 Çorba Kaşığı Sirke yada limon suyu 1 Kahve Kaşığı Tuz 1 Kahve Kaşığı Karabiber Yemeğin Tarifi Adına karşın rengi siyah olmayan bu tereyağı, yumurta, haşlanmış yada sote edilmiş balıklar, sebzeler ve dana beyni yanında servis edebilirsiniz. Tereyağı küçük parçalara keserek bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtunuz. Yağ kızınca tencereyi ateşten alıp, köpüğünü alıp atarak, kalan temiz yağı bir kaseye aktarınız. (tencerenin dibinde kalan süt görünümündeki kısmı atınız. ) Tencereyi çalkalayıp kurulayarak, kasedeki yağı yeniden tencereye koyunuz. Tencereyi yeniden orta ateşe oturtunuz. (Tereyağı önce köpüklenecek ve birkaç saniye kabaracak, sonra sönüp kahverengi olacak. ). Tereyağı ceviz renginde (kahverengimsi sarı) olunca, tencereyi ateşten alıp, maydanozu katarak karışımı bir kaseye boşaltınız. Sirke yada limon suyunu aynı tencereye koyup, orta ateşte 1 çorba kaşığı kalana kadar kaynatınız. Tencereyi ateşten alıp, kaynamış sirke yada limon suyunu kasedeki yağlı karışıma katarak, tuz ve biberi ekleyiniz. Kaseyi servis zamanına kadar sıcak su dolu bir kabın içine oturtarak bekletiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.