ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Yemek Tarifleri-Kuşkonmaz Graten (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=330719)

Prof. Dr. Sinsi 07-27-2012 04:10 PM

Yemek Tarifleri-Kuşkonmaz Graten
 



Yemek Tarifleri-Kuşkonmaz Graten
Kuşkonmaz Graten



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Düşük enerjili ve lifli bir sebze

İçindekiler
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Hazırlanışı
[*]Kuşkonmazların dışındaki kısmı bir sebze soyacağı yardımıyla soyun.[*]Kök kısmından 3-4 cm’lik bölümü kesin.[*]20 dakika şekerli ve tuzlu suda haşlayın.[*]Yağlı kağıt serdiğiniz bir tepsiye dizin.[*]Zeytinyağını üzerlerine gezdirip kağıdı kuşkonmazların uçları açıkta kalacak şekilde üzerine kapatın.[*]Önceden ızgara konumunda 200 dereceye ısıtılmış fırında uç kısımları kızarana kadar yaklaşık 10 dakika pişirin.http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Notlar
  • Yumurta almak için girdiğim tavukçunun dolabında kuşkonmazları görünce dayanamayıp sordum. Bir tanıdıkları Antalya civarından toplayıp gönderiyormuş. Sayıyla alabiliyorsunuz. Ben de akşam yemeğinde ızgara etin yanına garnitür olarak 8 tane istedim. Satıcı “beyaz mı yeşil mi istiyorsunuz” dedi. Beyazı konserve dışında görmediğim için beyaz istedim. Beyaz kuşkonmazın orta Avrupa’da yetiştiğini buralarda olmadığını bildiğim için bu işte bir iş olduğun düşünerek eve geldim. Hemen Larousse Gastronomique‘i açıp baktım. Aldıklarım beyaz değil “Sahte Yeşil Kuşkonmaz”dı. Bu arada okuduğuma göre 100 gramında 25 Kcal varmış ve A le C vitamini açısından çok zenginmiş.
  • Yine okuduğuma göre ne iş için kullanılacak olursa olsun mutlaka ön haşlamaya tabi tutulması gerekiyormuş. Gevrek kalması için ise uçların tencerenin dışında kalacak şekilde haşlanması tavsiye ediliyor.
  • 2 ilâ 4 dakika haşlanıp, kurulandıktan sonra derindondurucuda saklanabilirmiş.
  • Seçebiliyorsanız ince olanlarını almayı tercih edin.
  • Aslında graten denilince aklımıza beşamel sos geliyor. Buradaki gratine etme işlemi münasebetiyle adı graten olmuş. Yine Larousse’taki tarife göre üzerine serpmek gerekiyordu. Zeytinyağı yerine de tereyağ kullanmak


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.