Prof. Dr. Sinsi |
07-27-2012 04:13 PM |
Aperatifler - Fırında Kremalı Patates Tarifi Ve Yapılışı
Aperatifler - Fırında Kremalı Patates Tarifi Ve Yapılışı
Fırında Kremalı Patates Tarifi Ve Yapılışı
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
içindekiler
- 8 adet orta boy patates
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı süt kreması
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
- Yarım çay kaşığı rendelenmiş muskat
- 1 sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Tuz ve taze öğütülmüş karabiber
hazırlanışı
- Patateslerin kabuklarını soyun ve neredeyse zar gibi halka halka doğrayın.
- Bir kaseye doğranmış patatesleri, sütü, kremayı, kaşar peynirin yarısını, baharatları koyun ve karıştırın.
- Uygun ebatta bir fırın kabının içini, ikiye bölünmüş sarımsağın kesik yüzeyleriyle ovalayın.
- Tereyağıyla bütün kabı yağlayın ve patatesli malzemeyi içine koyun. Kalan kaşarı üzerine serpiştirin.
- Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 1 saat pişirin.
- 1 saat sonunda kabın üzerini aluminyum folyo ile kapatıp 15 dakika daha pişirin. Sonra servis yapın.
|